Dizi Ajanslarına Nasıl Kayıt Yapılır?

Diziler sürekli olarak yeni hikayelerle ve yeni kurgusal olaylarla bezenerek; yeni senaryolar ve yeni oyuncu kadrosuyla beraber ekranda görücüye çıkar. Ekranda yer almasıyla beraber reyting savaşının içerisinde yer alır ve aynı saatte yayınlanan dizilere mağlup olduğu durumlarda ise yayından kaldırılır. Bu şekilde ilerleyen dizi sektöründen dolayı; sürekli oyuncu kadroları yenilenmekte ve yeni yeni isimler de dahil edilmektedir. Bu anlamda da dizi ajansları devreye girerek; yeni yüzleri dizi yapımcılarıyla tanıştırmakla beraber; bu dizilerde boy göstermesine de yardımcı olmaktadır. Cast ajansları dizilerde yer alacak kişilerin seçimlerini dizi ajansı başvuru formu kapsamında değerlendirmekte ve bu anlamda da olumlu sonuçlarla karşı karşıya gelmektedir. Dizi ajansına kayıt yapan herkes de bu tür seçeneklerden yararlanabilmektedir.

Dizi ajansı başvuru seçeneklerini değerlendirmeye alarak; televizyon sektöründe yer almak isteyen kişiler belli bir yol izlemek zorundadır. İlk olarak oyunculuk konusunda yetenekli ya da eğitimli olan kişiler dizi ajansına kayıt yaptırmayı düşünmelidir. Böylelikle dizi oyunculuğu kariyerleri daha başarılı bir şekilde başlamış da olacaktır. Karar aşamasını geçtikten sonra herhangi bir cast ajansı firmasına gidip, dizi ajansı başvuru formu kapsamında gerekli bilgileri paylaşmalıdır. Bu şekilde de kendileri hakkında daha detaylı bir bilgi sahibi olmalarını sağlayarak; bu anlamda daha kolay bir biçimde sağlanacak olan iş imkanlarında etkin bir rol oynayacaktır. Dizi ajansına başvuru yapmayı planlayan herkes başvuru formunu doldurarak kayıt olma imkanından yararlanmaktadır. Bundan sonraki süreçte ise yeteneklerini belgeleyen kısa bir video çekimi gerçekleştirmekte ve aynı zamanda da fiziksel özelliklerini mükemmel bir biçimde yansıtan fotoğraf çekimleri de gerçekleştirmek durumundadır. Böylelikle kendi hakkındaki tüm bilgileri paylaşmakla beraber; aynı zamanda da cast ajans başvuru noktasında ne kadar ciddi bir tavır takındığını göstermektedir.

 

Dizi ajanslarına başvuran kişilerin yetenekleri kadar fiziksel özellikleri de büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden gerekli resim çekimleri gerçekleştirilmekte ve uygun yüz ve vücut hatlarına sahip oldukları sürece de daha üst kategorilerde seyredecekleri bilinmektedir. Böylelikle dizi projelerinde de baş rollerde yer almak daha kolay olacaktır.