Cast Ajanslarının Deneyim Arayışları

Cast ajansları, oyuncu olmak isteyen adaylarla projeleri için yeni yüzler arayan prodüksiyon şirketleri arasında köprü görevi gören ayrıca dizi ve film sektörüne büyük yardımları olan firmalardır. Genelde oyuncu, figüran ya da model olmak isteyen adaylar, cast ajanslarına başvuruda bulunurlar. Bu başvurular internet üzerinden gerçekleştirilmekte ve başvurunun kabul edilmesi durumunda, fotoğraf ve deneme çekimleri ile devam etmektedir. Daha sonrasında yeni yüzler arayan yönetmen ve yapımcılar cast ajans katalogları yardımıyla, aradıkları kritere uygun olan adayları seçmektedirler.

Cast ajanslarıyla ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de cast ajansları deneyim arayışına girer mi? Deneyimim olmadan başvuru yapabilir miyim? Deneyimsiz oyuncu olunur mu gibi sorulardır. Bu yazıda merak edilen bu sorulara cevap bulmanız için yardımcı olmaya çalışacağız. İlk olarak cast ajansları deneyim sahibi olan adayları aramaz. Yani deneyiminiz olmadan da cast ajansına başvuru yapabilirsiniz. Eğer cast ajansları, deneyim şartı arasaydı çocuk oyuncuların cast ajanslarının önünden geçme gibi bir şansı dahi olmazdı ama cast ajansları herhangi bir deneyim şartı koymadığı için yediden yetmişe, içinde oyuncu olma hevesi bulunan herkes cast ajanslarına başvuru yapabiliyor. Deneyim tabii ki de herkes açısından olduğu gibi, cast ajansları için de bir miktar önem taşımaktadır. Cast ajansına yaptığınız başvuru sonrasında, başvurunuz değerlendirilirken doldurduğunuz bilgiler ve fotoğraflar büyük bir hassasiyetle incelenmekte ve en ince ayrıntısına kadar her şeye dikkat edilmektedir. Bu sebeple cast ajans başvuru formunuza eklediğiniz bilgilerde deneyimlerinizin yer alması, sizi diğer adaylardan bir adım öne taşıyacaktır. Eğer herhangi bir oyunculuk eğitimi almamış ve hiçbir şekilde deneyim sahibi olmamışsanız, hayallerinizden vazgeçmenize gerek yok.  Çünkü günümüzde ekranlarda izlediğimiz birçok ünlü oyuncunun da, oyunculuk hayatına sıfırdan başladığını ve zaman içinde kendini geliştirerek bugünlere geldiğini unutmamak gerekir.

Deneyim sahibi olmak ve oyunculuk eğitimleri almak tabii ki de sizi çok güzel noktalara taşıyacaktır. Fakat daha önce bir deneyiminiz olmadığı için hayal kırıklığına uğramamalı ve bu iş için çaba göstermelisiniz. Her şeyin olduğu gibi deneyimin de bir ilki olacağını unutmamalısınız.